018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi ministri i zvanično izabrani

Posle trodnevne rasprave u Skupštini Srbije o sastavu rekonstruisane Vlade, novi ministri su zvanično izabrani. Za novi sastav glasalo je 134 poslanika, dok je 65 bilo protiv. Posle glasanja ministri novog kabineta Ivice Dačića su pred poslanicima položili zakletvu.

Zakletvu su položili novi ministar finansija Lazar Krstić, privrede Saša Radulović, poljoprivrede Dragan Glamočić, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović, odbrane Nebojša Rodić, kao i ministar bez portfelja Aleksandar Vulin. Njih je predložila Srpska napredna stranka.

U rekonstruisanoj Vladi, kao kandidati Socijalističke partije Srbije, biće i ministar bez portfelja zadužen za evrointegracije Branko Ružić. Novi ministar saobraćaja biće Aleksandar Antić, dok će ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja voditi Tomislav Jovanović. Za ministra kulture izabran je Ivan Tasovac.

Kao zajednički kandidat SNS-a i SPS-a, zakletvu je položio i novi ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Iz prethodnog saziva, pored premijera Dačića i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića, ostaju i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Rasim Ljajić, rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić, ministar spoljnih poslova Igor Mrkić, pravde i državne samouprave Nikola Selaković, energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, zdravlja Slavica Đukić Dejanović, kao i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin.

Premijer Dačić je rekao da je zadovoljan što je novi sastav njegovog kabineta dobio podršku u Skupštini i najavio je da će prva sednica nove Vlade biti već u utorak.

Povezane vesti