018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi kulturni centar u Nišu? (VIDEO)

Grad je zainteresovan za kupovinu napuštenog I oronulog vojnog objekta u ulici Milorada Veljkovića – Špaje, pored zgrade Simfonijskog orkestra. Na inicijativu gradonačelnika Niša, prof. dr Zorana Perišića, gradski većnici su na današnjem kolegijumu bili jednoglasni u odluci da se u tom delu formira neka vrsta kulturnog centra, gde bi bilo dovoljno prostora i za Narodni muzej i za Galeriju, čime bi grad dobio priliku za nove sadržaje koje u ovom trenutku nema.

Stigao je dopis iz Ministarstva odbrane i sledeći korak bi bio da se dogovore uslovi kupovine, kaže Perišić i dodaje da grad to može da priušti.

- Sva blaga Niša koja postoje i koja su negde po depoima treba pokazati našoj deci, ljudima koji bi došli u Niš. Naš grad može biti moderan samo ako ima tako veliki kulturni prostor. Zato ću se boriti da se taj prostor iskoristi za  novi kulturni centar, a ne za nicanje nove stambene zgrade – rekao je Perišić.

Perišić još dodaje da mu je žao što nema zainteresovanih investitora za Dom Vojske u centru grada, gde bi mogao da se napravi odličan hotel, a grad za sada nema ni interesa ni finansijskih mogućnosti da ulaže u takav projekat.

Povezane vesti

 • Stanar ulice Milorada Veljkovi

  Poštovani,
  kao medijski servis Grada Niša, želim da Vam skrenem pažnju na veliku grešku koju ste napravili dana 09.09.2013.god. i tokom celog dana je provlačili kroz vaše informativne emisije. Naime, ulica Marka Oreškovića ne postoji već dugi niz godina. Ta ulica je preimenovana, i sada nosi naziv našeg pokojnog dirigenta i direktora muzičke škole u Nišu, Milorad Veljković – Špaja. Onda kroz kajron u emisji Telepres, nazvali ste ulicu Mije Oreškovića. Nije više ni Marko, nikad nije bila Mija, a ulica koja je u strogom centru Grada.

  Obratite malo više pažnje i proverite nešto pre nego što pustite u etar.

  Stanar ulice Milorada Veljkovića Špaje (bivše Marka Oreškovića)

  • Urednik

   Izvinjavamo se. Greška nije učinjena namerno, jer je u saopštenju koje stiglo do nas stajao naziv te ulice. Hvala što ste nam skrenuli pažnju, biće ispravljeno.