018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi izdaci za vozače

Komentari: isključeni

Svi vozači koji su dobili atest za TNG sistem pre više od pet godina moraju u što kraćem roku da ga obnove, odnosno da dobiju novu potvrdu, jer u suprotnom, neće moći da registruju automobil. To znači novi namet jer je za produžetak atesta potrebno najmanje 6.000 dinara.

Mnogi vlasnici vozila koji već godinama voze na plin doživeli su neprijatno iznenađenje kada su otišli na tehnički pregled da produže registraciju, a većina njih i ne zna za nova pravila. Na udaru novih pravila nisu samo oni koji treba da produže registraciju. Svi koji voze sa uređajem na TNG koji nije kontrolisan više od 5 godina krše zakon.

Vlasnici automobila koji sada moraju na kontrolni pregled treba da obrate pažnju na to dokle će važiti novi atest, odnosno koliki je vek boce.

Pravila oko ugradnje gasa još nisu u potpunosti jasna, tako da se čeka neko prelazno rešenje Agencije za bezbednost saobraćaja, koja će pravilnicima to regulisati.

Kontrolni pregled uređaja za TNG plaća se 6.000 dinara, Agenciji za bezbednost saobracaja 3.000, a na ime administrativne takse 500 i 1.200 dinara za zamenu saobraćajne dozvole.

Povezane vesti