018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi incident u Nišu

Komentari: isključeni

U Nišu se i dalje priča o jučerašnjoj eksploziji bombe, u kojoj je nastradao sin vlasnika menjačnice „Cekin“, a u toku prošle noći dogodio se novi incident.

Ispred kuće bivšeg fudbalera niškog Radničkog Aleksandra Pešića, koji trenutno igra u Moldaviji, zapaljen je „mercedes“ njegovog oca.

Incident se dogodio noćas oko pola 3, kada je za sada nepoznati mladić najpre polio automobil, najverovatnije benzinom, a potom ga i zapalio i pobegao. Automobil je vrlo brzo u potpunosti izgoreo, a o svemu je obaveštena i policija, koja je izvršila uviđaj

Inače, vlasnik zapaljenog „mercedesa“ je Saša Pešić, otac mladog niškog fudbalera koji trenutno igra u ekipi Šerifa iz Moldavije.

U trenutku snimanja, vlasnik vozila bio je u policiji, a članovi njegove porodice su nam nezvanično rekli da je sigurnosna kamera snimila mladića u jakni sa kapuljačom kako najpre poliva auto, a zatim ga i pali. Kako nam je rečeno, snimak je predat policiji.

O motivima ovog događaja za sada nema dodatnih informacija. Policija saopštava da je sproveden uviđaj, istraga je u toku i da se radi na utvrđivanju uzroka požara.

U porodici Pešić kažu da razloga za ovako nešto nema. Nikakvih pretnji ili upozorenja nije bilo, niti je bilo ko u porodici imao ikakve sukobe ili probleme, koji bi mogli dovesti do ovakvog epiloga.

Iako je mnogima palo na pamet da je noćašnji događaj povezan sa jučerašnjom eksplozijom u Durlanu, trenutno takvih indicija nema.

U policiji kažu da se intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva trideset trogodišnjeg Đorđa Stojanovića, ali se u interesu istrage ne saopštavaju nikakve detaljnije informacije. Portparol Višeg Suda Tamara Cvetanović nam je potvrdila da je nadležni istražni sudija izdao naredbu za obavljanje svih neophodnih veštačenja, i da se rezultati ispitivanja očekuju u narednih nekoliko dana.

Sa druge strane, u pojedinim medijima, ali i među građanima, danas su se pojavile razne priče o motivima podmetanja bombe. Priča se o velikim dugovima koje je, navodno, porodica ubijenog mladića imala prema zelenašima, ali i o mogućnosti da je u pitanju osveta zbog saobraćajne nesreće od pre nekoliko godina.

Nijedna od ovih priča, za sada, nema zvaničnu potvrdu, a istinu o ovom nemilom događaju utvrdiće zvanična istraga.

Povezane vesti