018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novi domovi za devet interno raseljenih porodica (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Devet interno raseljenih porodica koje žive na teritoriji Niša dobilo je nove domove. Reč je o seoskim domaćinstvima koja su za njih kupili država i Grad kako bi im pomogli da što pre reše stambeno pitanje. Iz niškog Komesarijata za izbegla i raseljena lica kažu da će sledeće nedelje biti raspisan javni poziv za još 16 porodica koje pripadaju ovoj kategoriji.
Novi dom za mnoge od ovih porodica bio je dugogodišnji san. Jedna od njih je i petočlana porodica Pucarević koja je prethodnih petnaest godina živela u kolektivnom centru u Nišu. Ipak, ovo mesto zameniće seoskim domaćinstvom u Lazarevom selu, u kome se osim što će živeti, moći i da se bave poljoprivredom.
Nove kuće dobilo je još osam porodica, a vrednost projekta koji su finansirali Vlada Republike Srbije i Grad sa deset odsto učešća je 7.290.000 dinara.
Iz Komesarijata najavljuju da će sledeće nedelje biti raspisan javni poziv za još 16 porodica koje su interno raseljene. U Nišu živi oko 20.000 ljudi koji pripadaju ovoj kategoriji i oko 100 izbeglica, a većina njih nema obezbeđeno trajno stambeno rešenje.