018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nove odluke Gradskog veća

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Predškolska ustanova “Pčelica“ od sada će, odlukom Gradskog veća, svoje usluge umesto 12.500 dinara naplaćivati 15.526 dinara mesečno.
Poskupljenje od oko 20 odsto neće uticati na sve korisnike, a kao razlog povećanja navodi se rast cena osnovnih životnih namirnica i energenata, uz objašnjenje da cene u ovoj ustanovi nisu menjane već nekoliko godina.

Za 5600 korisnika ustanove “Pčelica“ formirana je nova skala, kako bi se sprečila zloupotreba, a povlastice dobile one porodice slabijeg materijalnog stanja.
Punu cenu trenutno u Nišu plaća oko 70 porodica, većina plaća oko 11 odsto, dok ostatak finansira Grad. Iako je bila najavljena za ovu sednicu, poskupljenje grejanja u Nišu sačekaće odluku novoformirane komisije, jer slične zahteve imaju i ostala javno-komunalna preduzeća, ali je izvesno da će usluge toplane imati novu, veću cenu.

Gradsko veće usvojilo je odluku, kojom će 17 sportskih klubova dobiti stimulativna sredstva za 2013, a koja za prvu polovinu godine iznose nešto više od četrdeset pet miliona dinara.

A osim pomoći sportskim klubovima, Grad će se potruditi da svim građanima izađe u susret, ukoliko za to postoji mogućnost, pa će tako porodice čiji su su stanovi pretrpeli štetu u eksploziji automobila u Durlanu, dobiti jednokratnu pomoć za saniranje posledica.

Povezane vesti