018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nove investicije EPS-a

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Za 2013. godinu planiran je niz aktivnosti i investicija, sa ciljem da se korisnicima obezbedi što kvalitetnije snabdevanje električnom energijom, kažu u niškoj Elektrodistribuciji. U ovom preduzeću ističu da je plan nabavki usvojen u januaru, za razliku od prošle godine, kada se to desilo u junu, pa se zato može očekivati i veća realizacija planiranih aktivnosti.

Osnova za nove investicije je dobar stepen naplate, pa u ovom preduzeću ističu da će u narednom periodu fokus biti na sprečavanju krađe električne energije. Od bitnijih investicija planiranih za ovu godinu izdvajaju završetak radova na automatizaciji trafo-stanice Niš 13, kao i izradu dokumentacije za izgradnju novih. Planirano je i postavljenje telekomunikacionih optičkih kablova, rekonstrukcija i izgradnja srednjenaponske mreže i postrojenja, kao i remont transformatora.

Jedna od planiranih aktivnosti za ovu godinu je i elektrifikacija crkava u niškoj Eparhiji, gde je to potrebno i u skladu sa trenutnim mogućnostima kompanije, a sve u duhu obeležavanja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta.

Povezane vesti