018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novaković podneo ostavke na nekoliko funkcija (VIDEO)

Komentari: isključeni

Predsednik Okružnog odbora SPS-a Igor Novaković obrazložio je javnosti zašto je podneo ostavke na nekoliko funkcija. Iako je urađeno mnogo, nezadovoljan je, kaže, pritiscima i dešavanjima u sportu, i reakcijama nekih glumaca. Zato i odlazi sa mesta predsednika Upravnog odbora Rukometnog kluba Železničar i Saveta Filmskih susreta. Iz Saveta Medicinskog fakulteta se povlači, jer je tamo posao završio.

„Od počasti do pošasti“, ovako Igor Novaković opisuje tri volonterske funkcije na koje je podneo ostavke, predsednika Upravnog odbora Rukometnog kluba Železničar i Saveta „Filmskih susreta“, i člana Saveta Medicinskog fakulteta. „Filmske“ pamti po platnu starom 40 godina, lošem ozvučenju, trošnoj kućici za projekciju i klečanju pred sponzorima. Kaže, uložio je i previše, vratilo se razočaranjem.

Sedamnaest pobeda, tri poraza i jedan nerešen rezultat – veliki rezultati Rukometnog kluba Železničar. Odlazak, međutim, nema veze sa sportom. Novaković kaže, ne želi da SPS snosi odgovornost za klub. Razočaran je i što niška deca na utakmicama navijaju za beogradske klubove. Ostali razlozi su konkretniji.

U obrazloženju ostavki na sve tri funkcije Novaković spominje mnoge – nikog konkretno. Distancira se od kulturne politike grada.

Mesto člana Saveta Medicinskog fakulteta Novaković napušta, jer je, kaže, završio posao. Dodaje – akti su usklađeni i uspostavljena je vladavina prava. I poziva i policiju i tužilaštvo da odrade svoj posao posle protesta na Medicinskom fakultetu.

 

Povezane vesti