018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Novaković odbio rad u Savetu „Filmskih“

Komentari: isključeni

Prof. dr Igor Novaković, koji je na jučerašnjoj Sednici Saveta Filmskih susreta izabran za predsednika ovog tela, rekao je da tu funkciju ne može da obavlja, o čemu je, kako kaže, već obavestio Skupštinu grada. On je za NTV objasnio da nije ni znao da je predložen za predsednika, a kao razloge svoje odluke navodi veliki broj obaveza, ali i konflikte sa jednim glumcem.

Novaković, koji je na čelu Saveta bio prethodne četiri godine, kaže da u ovom trenutku ne može da bude ni član, a posebno ne predsednik ovog tela. Osim velikog broja drugih obaveza koje ima, jedan od razloga je i taj što u organizaciji Festivala učestvuje i jedan glumac sa kojim Novaković nije spreman da sarađuje, zbog, kako kaže, nepromišljenih izjava koje vređaju festival i njegovu dugu tradiciju.

Novaković dodaje da je veoma zadovoljan time kako se Festival glumačkih ostvarenja odvijao prethodne četiri godine, kao i da je mnogo toga urađeno da se program i organizacija unaprede, pa veruje da će novi organizacioni tim nastaviti istim tempom.

Direktorka Niškog kulturnog centra, koja je ujedno i direktor Festivala, Bojana Simović, kaže da poštuje Novakovićevu odluku, ali i dodaje da to neće uticati na rad Saveta. Kako je najavila, novi predsednik biće izabran na sednici krajem jula, dok će u međuvremenu tu funkciju obavljati dosadašnji zamenik.

Povezane vesti