018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nova tura humanitarne pomoći danas je iz Niša krenula za Šid (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Još jedna tura pomoći Srpsko – ruskog humanitarnog centra otpremljena je danas u Šid, rečeno je na prvoj konferenciji za novinare koju je novo rukovodstvo centra održalo u Nišu. Odnedavno postavljeni kodirektor Vadim Vadimović Serjogin rekao je da će nastaviti sa pružanjem humanitarne pomoći u vanrednim situacijama, analizama i sprečavanjem vanrednih situacija i obukom srpskih kolega u ruskim visokoobrazovnim ustanovama.
Nova tura humanitarne pomoći danas je iz Niša krenula za Šid. Cilj je, kažu u Srpsko-ruskom humanitarnom centru, olakšati predstojeće hladne dane onima koje je sudbina naterala na daleki put i potragu za sigurnijim životom.
Ovo je bila prilika da se javnosti predstavi novo rukovodstvo Centra. Kažu da će nastaviti dosadašnju praksu da pomažu u vanrednim situacijama, a planiraju i obuku kolega iz Srbije u visokoškolskim ustanovama u Rusiji.
Do sada je tokom ove godine Srpsko-ruski humanitarni centar pomagao u postavljanju kampova za privremeni prihvat izbeglica u Kanjižii i Preševu dostavljajući približno 40 šatora za smeštaj, 30 peći, dve elektrostanice i više od 2000 ćebadi I druge opreme, navodi se u saopštenju Centra.