018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nova trafostanica za stabilno snabdevanje električnom energijom (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Sa dva i po miliona evra Privredno društvo za distribuciju električne energije „Jugoistok“ finansiraće izgradnju trafostanice Sokobanja.

Priključenjem na visokonaponsku mrežu, početkom naredne godine, biće obezbeđeno stabilno i kvalitetno snabdevanje električnom energijom.

To su istakli direktor Jugoistoka Igor Novaković i predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije Aca Marković, postavljajući kamen temeljac za novu trafostanicu.

Od 1987.godine nije bilo ulaganja u visokonaponsku električnu mrežu u opštini Sokobanja. Privredno društvo za distribuciju električne energije „Jugoistok“ Niš, iz svojih sredstava, finansiraće izgradnju i opremanje nove stodesetokilovoltne trafostanice, koja će obezbediti stabilan napon i uredno snabdevanje strujom Sokobanje i okolnih mesta.

Elektroprivreda Srbije planira da realizuje veliki investicioni ciklus u poboljšanju distributivne mreže, kaže Aca Marković, predsednik UO .

Jedan od preduslova za razvoj turizma i ugostitiljstva u opštini Sokobanja, je stabilno snabdevanje elektricnom energijom.

U Privrednom društvu za distribuciju električne energije za poslednje dve godine uspeli su da udvostruče obim investicija u distributivnu mrežu, anuliraju dugovanja od milijardu i osamsto miliona dinara, i obezbede urednu naplatu zaostalih dugovanja građana i pravnih lica, kaže direktor Novaković.

Povezane vesti