018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nova stranka: Nov obračun način da se uvede veća cena grejanja (VIDEO)

Gradski odbor Nove stranke u Nišu zahteva od vlasti da se umanje računi za grejanje koji su zbog novog tarfinog sistema u septembru i oktobru bili veći za 30 odsto nego u januaru 2013.

Predsednik ove stranke Dejan Stojanović kaže da je novi način obračunavanja utroška toplotne energije u stvari pokušaj da se na “mala vrata” uvede veća cena grejanja i da će Nova stranka ukoliko nadležni ne pronađu model plaćanja daljinskog grejanja po stvarnom učinku, to sama učiniti i predstaviti javnosti za dve nedelje.

Pet hiljada devetsto pedeset dinara bio je iznos na računu za grejanje obračunat u januaru 2013. za stan od 80 metara kvadrtanih u Nišu. Devet meseci kasnije taj iznos bio je veći za 30 odsto, odnosno 8.882 dinara, iako daljinskog grejenja u septembru zbog vremenskih uslova nije bilo, kaže predsednik GO Nove stranke u Nišu Dejan Stojanović.

On ističe da je to zbog novog tarifnog sistema JKP Gradska toplana, po kome se navodno, kaže Stojanović, isporučena toplotna energija naplaćuje po utrošku.

- Nova stranka smatra da je aktuelna vlast ovim načinom obračuna utroška toplotne energije „na mala vrata“ podigla cenu grejanja i zahteva da se odmah izvrši umanjenje računa za mesece u kojima grejanja nije bilo – kaže diplomirani inženjer  Dejan Stojanović – predsednik GO Nove stranke.

- Takođe, zahtevamo da se hitno obezbedi plaćanje daljinskog grejanja po stvarnom učinku, a ukoliko gospoda iz Toplane i Grada ne znaju kako da to urade, Nova stranka će za 14 dana na konferenciji za novinare predstaviti model po kome će i Toplana i građani Niša moći da uštede – rekao je Stojanović.

 

 

 

 

 

Završne reči ……………………………………………………………………………………………

Povezane vesti

  • Ivan

    Bezobzirni su! Narod, aktuelnu vlast, ne interesuje.

  • mile

    lepo receno!