018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nova sezona počinje premijerama

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Dve nagrade na prestižnom „Sterijinom pozorju“ za predstavu „Konstantin“, četiri premijere, puna pozorišna dvorana i karta više obeležile su prethodnu sezonu u niškom „Narodnom pozorištu“. Vrata pozorišta za publiku će biti otvorena početkom septembra, za kada su najavljena i premijerna izvođenja predstava na kojima će glumci raditi tokom leta.

Proteklu sezonu u „Narodnom pozorištu“ obeležile su četiri premijere: predstava „Svet“, „Konstantin“, „Veliki manevri u tjesnim ulicama“, kao i opereta „Slepi miš“, koju su izvodile isključivo niske snage. Nova sezona počeće u septembru i to premijernim izvođenjem dve predstave rađene po tekstu Branislava Nušića, reč je o komadima „Sumnjivo lice“ i „1915.“.

Komad „1915.“ radi se u koprodukciji sa kruševačkim teatrom, iz koga ističu da su ovakve saradnje izuzetno značajne, prvenstveno zbog uštede sredstava, ali i zbog dugogodišnjih dobrih odnosa između ova dva pozorišta

Upravo završeno „Sterijino pozorje“ donelo je niškom pozorištu dve nagade. Na 58. pozorju predstava „Konstantin“ dobila je nagradu za najbolju scenografiju i najbolji kostim, a glumci se slažu da je dobra predstava ono što vraća publiku pozorištu.

Glumci niškog pozorišta radiće i tokom letnje pauze, a pored dve najavljene premijere, koje će otvoriti narednu sezonu, u planu su još tri premijerna komada, najavljuju iz pozorišta

Povezane vesti