018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nova prilika za „Nissal“ (VIDEO)

Od kada je u novembru prošle godine većinski vlasnik “Nissala” postala švajcarska kompanija “Newmat AG”, ostvaren je napredak u poslovanju i proizvodnji, kaže novi direktor Petar Stanković. Kako kaže, cilj je da niška kompanija koja se sada zove „Nissal-Newmet“ bude ponovo konkurentna na evropskom tržištu.

Iako se u prethodnom periodu ime „Nissala“ vezivalo za štrajkove i nezadovoljstvo radnika, ovakve slike uskoro bi trebalo da postanu prošlost. Proizvodnja je ponovo pokrenuta u novembru, a prema rečima direktora Petra Stankovića, fabrika aluminijuma je na dobrom putu da vrati stari sjaj.

Stanković dodaje da je jedan od prioriteta novog rukovodstva veće prisustvo kompanije na domaćem tržištu, jer je u ovom trenutku većina proizvedene robe namenjena izvozu.

Da podsetimo, oko 350 radnika „Nissala“ bilo je u štrajku zbog neisplaćenih devet zarada i neuplaćenog radnog staža za više od 3 godine. Nakon što je u novembru „Nissal“ preuzela švajcarska kompanija, oni su se vratili na posao. Kompanija “Newmat AG” vlasnik je 70% kompanije, dok je 30% ostalo vlasništvo “Domal inženjeringa” iz Beograda koji je kompaniju u postupku privatizacije kupio 2003. godine

Povezane vesti

  • Stojan-trajanka Kurtic-lazarov

    kada ce iz nisa da lete carter avioni za nemacku i holandiju i ostale evropse zemlje