018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nova mesta za besplatan parking (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Od 02.februara će oko 200 obeleženih parking mesta druge zone biti izuzeto iz sistema naplate. Parkiranje će ubuduće biti besplatno na parkingu kod Autobuske stanice odnosno na parkiralištu “Rovče“, zatim u Jadranskoj ulici kod teniskih terena, u delu ulice Kolo srpskih sestara preko puta nekadašnjeg Grčkog konzulata, kao i u ulici Devete brigade na platou kod Hale Čair.
Osim što će naplata parkinga biti obustavljena na četiri parkirališta u gradu i time osloboditi oko 200 stotine mesta, vozače očekuje još par novina. Naime uvešće se naplata parkiranja na platou ispred stadiona Čair. Na ovom parkingu parkiranje se neće naplaćivati samo u vreme važnih sportskih događaja.

Da bi doskočili vozačima koji svoje automobile parkiraju na mestima na kojima je parkiranje zabranjeno, a do kojih „ pauk“ ne može da priđe ili ih iz nekog razloga ne može podići, predstavnici grada odobrili su preduzeću „Parking sektor“ postavljanje posebnih mehanizama, takozvanih „lisica“ na točkove.
Stupila je na snagu i odluka da Parking servis počne sa primenjivanjem novih cena doplatne karte za prekoračenje vremena parkiranja ili ne plaćanje parkinga. Cena doplatne karte snižena je sa 980 na 900 dinara, a u drugoj zoni poskupeće sa 800 na 900 dinara.
Preduzeće „Parking servis“ primenjivaće od 1. februara i novu cenu doplatne kaznene karte za prekoračenje vremena parkiranja ili neplaćanje parkinga. U ekstra i prvoj zoni cena doplatne karte snižena je sa 980 na 900 dinara, a u drugoj zoni poskupeće sa 800 na 900 dinara.