018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nova kuglana još u magli

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Pare su potrošene, a niški kuglaši nikako da dobiju kuglanu sa međunarodnom licencom. Rebalansom gradskog budžeta za 2011. godinu izdvojena su sredstva za postavljanje nove opreme, koja su u iznosu preko 2,7 miliona dinara tokom prvih meseci 2012.godine u potpunosti isplacena firmi ”Pauli Balkan” iz Sombora, koja je pobedila na tenderu.

Prošlo je dvadesetak meseci od zaključenog posla, a u Sportskom centru ”Čair” i dalje se za treninge i mečeve koristi stara kuglana. Trenutno je realizacija ugovora sa firmom ”Pauli Balkan” u domenu privrednog kriminala, istražne radnje su obavljene i čeka se epilog. Međutim, za niške kuglaške klubove nastavlja se čekanje na bolje uslove, pogotovo za kuglaše Niš –puta, koji bez potrebne licence ne mogu da igraju superligaške mečeve u čairskoj kuglani. To ih je minule dve godine koštalo plasmana na jedno od prva tri mesta, koje vode na evropsku scenu, na kojoj su bili uspešni tri godine za redom. Istovremeno, bili su izloženi dodatnim troškovima, jer su kao domaćini morali da organizuju mečeve u Aranđelovcu i Kruševcu.

Postojeća kuglana trenutno ne pruža potrebne uslove čak ni za treninge. Kvarovi svakakve vrste su vrlo česti, kugle su odavno zrele za otpad, a sredstava za redovno održavanje nisu nabavljana već dve godine, jer u Sportskom centru ”Čair” kažu da objektivno nemaju finansijskih mogućnosti da sve to uredno servisiraju.

Čelnici Kuglaškog saveza Niša i niških klubova obraćali su se za pomoć, ali bez uspeha. O svemu je dopisom obavešten i gradonačelnik, pa se očekuje da dođe i do susreta u Gradskoj kući. Tom prilikom niški kuglaški poslenici neposredno će informisati prvog čoveka Niša i o nameri da se ponovo učini napor da se licencinara kuglana konačno nađe u prostoru Sportskog centra ”Čair”.

Povezane vesti