018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nova kancelarija Centra za socijalni rad (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U Mesnoj kancelariji „Đuka Dinić“ kod buvljaka otvorena je kancelarija Centra za socijalni rad. Ovo je prva ispostava Centra u Nišu, a nadležni kažu da su na ovaj način želeli da se približe korisnicima, jer ih upravo sa ove teritorije ima najviše.

Otvaranje ove kancelarije odličan je primer saradnje lokalne samouprave i Centra za socijalni rad, kako bi se na pravi način odgovorilo zahtevima korisnika, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić. On dodaje da je ovo model ponašanja koji bi trebalo da se primeni u kompletnoj Gradskoj upravi, jer, kako ističe, uprava postoji zbog korisnika, a ne obrnuto.

Najveći broj korisnika Centra za socijalni rad, oko 66%, upravo je sa teritorije opštine Palilula, posebno sa područja koje pokriva Mesna kancelarija „Đuka Dinić“. Zbog toga je, kaže predsednik ove opštine Boban Džunić, bilo potrebno da kancelarija Centra bude ovde otvorena.

Stanovnici ovog pretežno romskog naselja kažu da im mnogo znači što im je kancelarija blizu, jer veliki broj njih koristi neki vid socijalne pomoći.

Kancelarija će za sada raditi tri dana nedeljno, ali nije isključeno da u budućnosti bude otvorena i svakog radnog dana ukoliko za tim bude bilo potrebe. Osim toga, Džunić je najavio da postoji mogućnost da se otvore još tri slične kancelarije na teritoriji GO Palilula.

Povezane vesti