018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nova česma na keju za nekoliko dana (VIDEO)

U okviru projekta “17 česama za 17 godina hrišćanstva” sledeće nedelje bi trebalo da bude završena česma na nišavskom keju, ispred hotela „My Place“. Do kraja proleća biće izgrađene još 4 česme, a svaka će imati slavine, kako bi se smanjila potrošnja vode, najavljuju u gradskoj opštini Medijana.

http://youtu.be/Kxc55i5VExQ

Nišavski kej, tačnije, plato ispred hotela „My Place“, za nekoliko dana biće bogatiji za još jednu česmu. Ovo će biti sedma na teritoriji GO Medijana izgrađena u okviru projekta “17 česama za 17 vekova hrišćanstva”.

Česmu Svete trojice, delo arhitekte Ivana Redija, koja se nalazila na Trgu patrijarha Pavla, rekonstruisaće porodica vozača koji je novembra uništio u saobraćajnoj nezgodi, kažu u Medijani i dodaju da će ona simbolično biti puštena u rad na Uskrs. Do kraja godine biće rekonstruisana i Donina česma u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika, a do leta će biti završena izgradnja još nekoliko česama.

Problem je, kažu, velika potrošnja na česmama koje imaju slobodan protok vode. Za česmu na Sinđelićevom trgu Opština je dobila račun od čak 100.000 dinara, zbog čega će sve česme dobiti slavine, dodaju u Medijani.

http://youtu.be/mlRhmf3ZfuY

Povezane vesti

  • Sljakarac

    Sramota da u opstini Crveni krst nema ama nijedne valjane cesme, barem sa desne strane Nisave cak ni u Tvrdjavi ne radi ona jedna skapana.