018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nova česma – dar Kola srpskih sestara

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U sklopu akcije „17 česama za 17 vekova Milanskog edikta”, koju je pokrenula Gradska opština „Medijana“, ispred zgrade ove opštine postavljena je još jedna česma. Ova, druga po redu, dar je niškog ogranka Kola srpskih sestara, koje ove godine obeležava 110 godina postojanja.

Postavljanje česme na ovo mesto, u Parku Svetog Save, ispred Gradske opštine „Medijana“ i Crkve svetog cara Konstantina i carice Jelene, ima mnogo simbolike, pre svega zbog same lokacije, kaže predsednik ove gradske opštine, dr Nebojša Krstić. Osveštenju i prigodnom programu prisustvovao je veliki broj građana, kojima će, kako Krstić veruje, ova česma biti od velike koristi.

Česmu je donirao niški ogranak Kola srpskih sestara, a ceremoniji je prisustvovao veliki broj članica i iz drugih gradova. Kako kažu iz ovog humanitarnog udruženja, oduševila ih je ideja da upravo one doniraju jednu česmu i ističu da im je veoma drago što je ona postavljena baš na dan kada Kolo srpskih sestara obeležava 110 godina postojanja.

Krstić kaže da je u različitim fazama izrada još šest česama. On dodaje da, zbog administrativnih problema, procedura ide sporije nego što su planirali, ali ipak očekuje da će planiranih 17 česama uskoro ulepšavati grad.

Povezane vesti