018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nov kompjuter za Ambulantu „Ratko Pavlović“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradska opština Pantelej poklonila je Ambulanti „Ratko Pavlović“ nov kompjuter. Koristiće za umrežavanje podataka sa centralnom bazom u Domu zdravlja. To omogućava i da pacijenti imaju jedinstven elektronski karton. U praksi, zaštićeni podaci o pacijentu biće dostupni lekarima u bilo kojoj ambulanti u sistemu niškog Doma zdravlja. Ovo je uvod u jedinstvenu bazu podataka na nivou cele Srbije.

Nov kompjuter za bolju organizaciju posla dobila je Zdravstvena stanica „Ratko Pavlović“ od Gradske opštine Pantelej. Svi podaci, zaštićeni i dostupni lekarima u bilo kojoj ambulatni u sistemu niškog Doma zdravlja. Sada je primena jedinstvenog elektronskog kartona mnogo lakša. Ovim je zaokruženo umrežavnje zdravstvenih stanica i školskih ambulatni sa Domom zdravlja.

U Zdravstvenoj stanici „Ratko Pavlović“ otvoreno je 10.000 kartona. Na Panteleju ima još dve ambulante, „Lira“ sa 11.000 i Donja Vrežina sa 4.000 kartona. Niški Dom zdravlja sada je umrežio 38 zdravstvenih ustanova. Podatke dele i sa Fondom PIO i gradskom apotekom. Cilj je da se narednih godina povežu i sa Kliničkim centrom.

Povezane vesti