018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Norveški ambasador u poseti Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, njegova ekselencija gospodin Nils Ragner Kamsvog, posetio je naš grad gde je Gradskoj kući sa gradonačelnikom Niša, prof. dr Zoranom Perišićem, između ostalog, razgovarao o mogućnostima dalje saradnje. Perišić je istakao da je Norveška veliki prijatelj naše zemlje koji nam je mnogo pomogao prethodnih godina i dodao da je dobro imati takvog saveznika na putu ka Evropskoj uniji.

Norveška je od 2000. godine pomagala našu državu i grad preko mnogih projekata, počevši od stipendiranja naših najboljih studenata do pomoći kod renoviranja aerodroma, istakao je gradonačelnik Perišić i dodao da je dobro što u zemlji kao što je Norveška imaju prijatelja i partnera.

Ambasador Kraljevine Norveške istakao je da je od 2000. Godine do danas u našu zemlju uloženo više od 2.5 miliona evra, od čega je značajan deo pripao Nišu, a kako kaže, ukoliko rezultati i napredak ne izostaju, nema razloga da se ta saradnja ne nastavi i u budućnosti.

Ambasador je dodao da je zadovoljan razgovorima sa gradonačelnikom, pa kako kaže, ne isključuje saradnju i u brojnim drugim oblastima.

Povezane vesti