018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

NKC: Šest premijera na ovogdišnjim Filmskim susretima (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ovogodišnji 49. Festival glumačkih ostvarenja biće održan od 23. do 29. avgusta. Publika će videti 11 filmova, među kojima 6 premijerno. Pored standarnih, biće, po drugi put, dodeljena i specijalna nagrada glumcu za sveukupan doprinos domaćoj kinematografiji.

Iako su vremena krizna, niška publika će imati priliku da vidi najnovija ostvarenja entuzijasta domaće kinematografije. Većina će biti prikazana premijerno.

Prvo veče otvoriće film „Montevideo-vidimo se“, dok će na
završnoj večeri, u revijalnom delu, biti prikazan i dokumentarni film Laus, posvećen životu glumca Žarka Lauševića. S obzirom na to da Srbija ove godine obeležava 100. godišnjicu od početka Prvog svetskog rata i početak festivala biće u znaku tog istorijskog događaja.

Grad je za Festival izdvojio 18 miliona dinara, a Ministarstvo kulture, koje je do sada u proseku pomagalo iznosom od 500.000 do milion dinara, ove godine je doniralo 5 miliona dinara,istice Simoviceva.

Filmski susreti će imati i propratne sadržaje, umetnički direktor će, kao i prošle godine biti glumac Dragan Vujovic Vujke,dok ce imena troclanog zirija,koji ce odlucivati o dobitnicima tradicionalnih nagrada,biti poznat na Dan otvaranja Festivala. Štampanje karata, počeće tokom naredne nedelje.

Povezane vesti