018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nizak vodostaj ne ugrožava riblji fond (VIDEO)

Komentari: isključeni

Nizak vodostaj Nišave ne može ugroziti njen riblji fond, osim u slučaju većih akcidenata, odnosno ispuštanja otrovnih materija industrijskih zagađivača, kaže Nikola Kumanović, direktor „Južne Morave 2″.

Suva zima i nedostatak atmosferskih padavina tokom decembra prošle godine, uslovio je da ovih dana Nišava beleži vrlo nizak vodostaj. U DOO „Južna Morava 2″, koja gazduje ovim ribolovnim područjem, kao i u Udruženju sportskih robolovaca „Nišava“, nisu zabrinutu zbog toga. Njih više brine ponašanje odgovornih u pojedinim industrijskim postrojenjima, koja se nalaze uz reku, jer je prethodnih godina bilo pomora ribe u Nišavi i drugim rekama zbog ispuštanja otpadnih voda sa visokim procentom toksičnih materija.

 

 

CH: Nikola Kumanović

direktor DOO Južna Morava 2

 

 

U Juznoj Moravi dva koja gazduje ovim delom Nisave, smatraju da je stanje zadovoljavajuce sto se tice kolicine ribljeg fonda. I pored toga planiraju se tokom ove godine akcije poribljavanja.

 

CH: Nikola Kumanovic

direktor DOO Juzna Morava 2

 

Ocuvanje vodotokova I njihovog biljnog I zivotinjskog sveta u ovom delu Srbije, prioritetni je zadatak DOO Juzna Morava 2 I Udruzenja sportskih ribolovaca Nisava, a

Za izvrsinje tog zadatka angazovan je dovoljan broj ribocuvara I pomocnog osoblja.

 

Povezane vesti