018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nišu neophodno oživljavanje industrije (VIDEO)

Nišu je neophodna obnova industrijske proizvodnje, pa bi u narednom periodu trebalo raditi na otvaranju malih i srednjih preduzeća, kao i dovođenju velikog investitora u naš grad, smatraju iz Regionalne privredne komore. Predstavnici komore učestvuju u sastancima radne grupe koja se odnosi na poglavlje 20 procesa približavanja Evropskoj uniji. Na nedavno održanom sastanku se, kako kažu u komori, razgovaralo i o potencijalima ovog regiona u oblasti preduzetništva, politike i industrije.
Naša zemlja ima potencijala, kažu u Regionalnoj privrednoj komori. Naročito bi, smatraju oni, trebalo razvijati industrijske o čemu se i govori na sastancima o poglaavlju 20 procesa približavanja Evropskoj uniji.
Nišu je, smatraju u komori, potrebna obnova industrije, što se može postići i otvaranjem malih i srednjih preduzeća, ali i uz pomoć velikog investitora.
Cilj prilikom pregovaranja u procesu približavanja EU trebalo bi da bude i stavljanje naših interesa u strateške planove.

  • Mile

    Nemam reči kojima bih opisao bes na ovakvo razmišljanje dotičnog predsednika RPK.Kao da je pao s Marsa on priča o obnovi industrjske proizvodnje u trenutku kad poslednji nosioci te proizvodnje odlaze sa niške i republičke scene kroz pljačkaške privatizacije i montirane stečajeve,kad više niko ne školuje kadar za industriju.Pa bivši predsednik republ.privredne komore,a sada ministar privrede g.Sertić svojim delom pokazuje put razvoju ind.proizvodnje.Šta mislite da ćete dovodjenjem „velikog“ investitora odmah obezbediti otvaranje preduzeća,zapošljavanje,uspešnu proizvodnju.Đavola!

  • Zoran Stefanovic

    mene bi bilo sramota da vise izgovaram gomilu praznih fraza a i kao novinara da ovo smatram bitnim za objavljivanje i predstavljam kao rezultat rada privredne komore. Ovakvom pricom se vidi kolika moc privredne komore da bilo sta kvalitativno promeni u zivotu ove okupirane zemlje, okupirane u svakom pogledu, teritorijalnom, vojnom i privredno.Vise ni vrapci na grani nece da slusaju sta se sve mora a ne osiromaseni i ponizeni narod , zato novinari nesolite zivu ranu jer kako kaze Andric , nije budala ko nezna da cita vec onaj ko veruje u sve sto je napisano a vi verovatno mislite da se treba verovati svakoj vasoj napisanoj reci