018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nišlijka sa diplomom dva fakulteta 14 godina čeka posao (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Samohrana majka iz Niša, Milena Šović, iako ima dva završena fakulteta, posao traži već četrnaest godina. Osim socio-ekonomske situacije u zemlji, tvrdi da je od redovnih prihoda i radnog staža deli i loša saradnja sa ličnim savetnikom, u niškoj Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Ekipa Niške televizije, nakon njenog pisma upućenog na adresu redakcije, saslušala je priče i stavove obe strane.

Na razgovoru kod poslodavca ova Nišlijka je za sve ovo vreme bila samo tri puta iako, kako kaže, biro rada posećuje bar jednom nedeljno.

Kada je neplanirano zatrudnela i rodila dete, misleći da za nju više ne postoji prepreka, i dalje je bila uporna u traženju posla, međutim, prema njenim rečima, naišla je na nerazumevanje svog ličnog savetnika u Birou rada.

Sa druge strane, u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, oštro su demantovali ove tvrdnje.

Milena je svoje probleme lično izložila i direktoru ove ustanove, o kaže da se nada da će joj izaći u susret.

Stopa nezaposlenosti u Nišu je veća i od republičkog proseka. Prema poslednjim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje u našem gradu živi oko 36.000 nezaposlenih, a u Nišavskom regionu je ta brojka veća za 17.000. Od toga 48,2 % čine žene, a čak oko 12% nezaposlenih ima jednu ili više fakultetskih diploma.

Povezane vesti