018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nišlije zainteresovane za novi reprogram (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Nišlije, očito, više neće da vuku dug za struju – trećeg dana od novog reprograma ekipa Niške televizije pred redom u Elektrodistribuciji. Građani kažu da je ovo dobra prilika da se rasterete, pa oni sa manjim dugom plaćaju sve odjednom, a drugi veće iznose dele na mesece. Direktor ogranka u distribuciji Andrija Vukašinović očekuje da se reprogramom, najkasnije za 10 godina, ukupan dug od isto toliko milijardi svede na nulu.

Petnaestog avgusta, od kada je počeo novi reprogram, dug za struju mogao je da se plati samo odjednom, ili da se podnese prijava, a od danas Nišlije sklapaju i sporazum za otplatu na rate. Ukupan dug računa se zaključno sa 31. majem, a da bi se potpisao ugovor, morate imati izmiren junski račun. Da se otarasite duga, imate priliku do 30. novembra. Neki nemaju nameru više da čekaju, i već su jutros u redu za reprogram

Veliko interesovanje građana za reprogram dobar je znak, kažu u Elektrodistribuciji Niš, jer su ponuđeni više nego povoljni uslovi za otplatu duga.

Iako više od polovine kupaca u niškoj Elektrodistribuciji struju plaća na vreme, Niš je po broju neplatiša godinama na prvom mestu u Srbiji. Još jednom da podsetimo: novi reprogram podrazumeva otpis 40 odsto starog duga, ukoliko kupac ostatak izmiri odmah. Ugovor na 12 mesečnih rata otpisuje 35 % duga. Sporazum na 2 godine umanjuje dug za 30%, a na tri 25%. Ukoliko potpišete na 4 godine, iznos će biti manji za 20%, a za 5 godina dug će se umanjiti za 15%. Najviše se može otplaćivati na 120 rata, ali bez otpusta.

Povezane vesti