018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nišlije uglavnom čiste sneg i led ispred svojih objekata (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Građani Niša u prethodnih nekoliko dana uglavnom su poštovali odluku o komunalnom redu, koja podrazumeva čišćenje snega i leda ispred objekata, kažu u niškoj komunalnoj policiji. Međutim, kako navode, i pored stalnih upozorenja i apela, pripadnici ove službe, za nekoliko dana izrekli su skoro tridestak prekršajnih prijava i novčanih kazni.
Sneg i led koji se zbog dosta niskih temeperatura ovih dana duže zadržao na niškim ulicama, osim zimskoj službi, napravio je puno posla i niškoj Komunalnoj policiji, kao i probleme građanima koji nisu želeli da poštuju naredbe i propise ove službe. U niškoj Komunalnoj policiji ističu da su skoro svi pripadnici danima na terenu, i da su pre svake napisane kazne, izricali opomene, ali i apele da je čišćenje snega ispred objekata i moralna obaveza.
Komunalna policija, bez obzira na manjak radne snage, obavljala je i druge poslove, kao što su suzbijanje vanpijačne prodaje, ali i asistencija mnogim službama, međutim, kako kažu, zbog najavljenih padavina akcije će i dalje biti usmerene na održavanje komunalnog reda u domenu čišćenja trotoara.
Kaznene odredbe koje se odnose na navedene prekrsaje jesu prekrsajni nalozi, koji predviđaju rayličite novčane kazne. Za fizička lica ona iznosi 5.000 dinara, za preduzetnike 10.000, a za pravna lica 50.000 dinara.

Povezane vesti