018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nišlije se voze klimatizovanim autobusima

Na gradskim linijama 2 i 4 – Bubanj – Donja vrežina i Čalije – Bubanj, građane prevoze novi autobusi preduzeća “Ćurdić“. Na ovaj način, Niš je prvi put dobio autobuse sa klimom i pomoćnim stepenikom za invalide. Bolji uslovi prevoza, međutim, ne podrazumevaju i skuplju kartu, kaže vlasnik Dragan Ćurdić.

Dvadeset starih autobusa preduzeće Ćurdić zamenjuje novim. Klima uređajima i pomoćnim stepenikom za invalide, gradski prevoz sve je bliži evropskim standardima.

Putnici na linijama Bubanj – Donja vrežina i Čalije – Bubanj zadovoljni su vožnjom u novim uslovima i preduzećem Ćurdić, koje u Nišu posluje od 2006. godine.

Svaki autobus košta po 110.000 evra, što neće uticati na cenu karte. Nove autobuse, pre svih, imali su priliku da isprobaju žitelji opštine Pantelej. Ugovor sa dosadašnjim prevoznicima ističe 31. avgusta, ali će zbog nove regulative, čije je tumačenje potrajalo, biti produžen do sredine novembra, kada se očekuje raspisivanje novog tendera. Sklapanje novog ugovora sa najboljim ponuđačima očekuje se u februaru, kada će biti uvedene i nove linije.

Inače, zbog greške u ugovoru iz 2008. godine, kada su pojedine finansijske obaveze umesto Gradu, pripisane prevoznicima, Niš je ostao dužan privatnicima, što će biti isplaćeno reprogramom.

Gradonačelnik ističe da će i naredni tender za gradske prevoznike biti transparentan i da će ubuduće, sve veći broj autobusa voziti na gas, kako bi građani, uz kvalitetniji prevoz, dobili i čistiju životnu sredinu.

Povezane vesti

 • Radmila Lukic

  Autobusi su bolji od prethodnih, ali ne mogu da ne prokomentarisem ono sto ne stima!
  Ujutru, oko 8h ima klime, a kad se vracam oko 16h nema.Zasto?I dzaba im pomocni stepenik za invalide, kad se juce vozac parkirao na stanici tako da je autobus bio udaljen ceo metar od ivicnjaka, a bara dubine od 15 cm…Sramota! Je l’ da trazim refundaciju za ostecenje papuce? :)

  • sergei

   Tako je Rado!

 • Juznjak

  Jel sam ja to dobro razumeo gospodina Curdica povodom izjave da grad placa lizingovane autobuse ?!
  Pa kad grad njih isplati oni postaju vlasnistvo grada ?!

 • Juznjak

  Konacno i ta klima u autobusima !
  Samo se pitam sta Nis-ekspres planira da radi ?
  Koliko sam primetio ponovo su poceli da stare autobuse prepravljaju u „nove“. Takav je autobus sa brojem 29 zglobni autobus.

  Nov sajt , lepo izgleda, ali to ne znaci da trebate da nastavite sa starom praksom, a to je da na vest ne stavite video prilog.
  Znam, nemata dovoljno ljudi, ali mozete nekog da nadjete da to volonterski radi…

  I jos nesto, pretendujete za regionalni servis , a i na ovom novom sajtu nema cirilice…

  • Niska Televizja

   Video za svaku vest je u planu, svi prilozi iz Telepresa biće uploadovani i postavljeni na sajt od septembera.

  • Borko

   Starost vozila se određuje prema najstarijem delu na vozilu, tako da je nemoguće napraviti novo vozilo od starih delova. Institucije koje izdaju papire o novom datumu proizvodnje „novog“ vozila sa starim delovima čine krivično delo zbog falsifikata, obmane i ugrožavanja bezbednosti. Nakon završenog prethodnog tendera je zabeleženo da je 16 „novih“ Niš-ekspresovih autobusa „proizvedenih“ 2005. i 2006. išlo na opravku 2010. godine. A o vozilima koje je Saobraćajna policija izbacila iz saobraćaja u rutinskoj kontroli nema potrebe ni govoriti.

  • sergei

   Nisekspresom vladaju monopolisti koji misle da je jos doba socijalizma i koji firmu vode u propast!
   Zalosno je sto gradski prevoz obavljaju firme van Nisa, ali sigurno najvecu zaslugu ima rukovodstvo Nisekspresa koje je svojim ponasanjem omalovazavalo svakog korisnika gradskog prevoza u Nisu!
   Najveci gubitnik je svakako Nisekspres!