018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nišlije plaćaju odlaganje komunalnog otpada (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nišlije će od sada plaćati odlaganje komunalnog otpada, što će ih koštati dodatnih 1,07 dinara po kvadratnom metru, odlučilo je Gradsko veće. Deponovanje smeća košta šest miliona dinara mesečno, a odluka da ovaj trošak snose građani je u skladu sa Zakonom o komunalnom otpadu, kaže gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Nišlije će mesečno plaćati 1,07 dinara po kvadratu stambenog i poslovnog prostora za odlaganje komunalnog otpada, a ova odluka je u skladu sa zakonom, kaže gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Na Gradskom veću je usvojena i odluka o projektu zahvaljujući kome će biti utvrđeno koliko je novca neophodno za popravku zatvorenog bazena Sportskog centra “Čair”. Ovaj bazen nije saniran ni jednom od kada je izgrađen, a kako procenjuju u sportskom centru za obnovu je neophodno sedamdeset do osamdeset miliona dinara.

Gradsko veće usvojilo je i odluku o finansiranju projekta preduzeća Aerodrom Niš koji će omogućiti veći broj kružnih linija gradskog prevoza. Gradonačelnik Perišić je istakao da je ova linija stabilna i da će biti tenderom za javne nabavke gradskog i prigradskog prevoza.

Grad će, takođe, od Republičkog centra za vanredne situacije tražiti veći broj protivgradnih raketa, jer je trenutnih 120 dovoljno samo za jedan olujni dan, dodao je Perišić.

Povezane vesti