018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nišlije piju ispravnu vodu

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Građani Niša imaju stabilo snabdvanje zdravom pijaćom vodom. I pored ispadanja iz sistema izvorišta: Studena 1, Krupac, Divljana i Mokra zbog zamućenja, aktiviranjem fabrike vode Medijana u punom kapacitetu, obezbeđena je stabilnost u snabdevanju, pa za sada nema razloga za zabrinutost, kaže Dejan Andrejević, direktor JKP „Naissus“.

Vrlo nepovoljna hidro-meteorološka situacija ovih dana prouzrokovala je da pojedina izvorista budu privremeno isključena iz sistema JKP „Naissus“. I pored toga redovno snabdevanje građana pijaćom vodon nije ugroženo.

Zahvaljujući saradnji sa Zavodom za zaštitu zdravlja i sanitarnom inspekcijom, ispravnost vode proverava se na sat vremena. Voda u gradskom vodovodu hemijski i bakteriološki potpuno je ispravna i pored blagog zamućenja koje ne prelazi granicu koju propisuje zakon.

Obilne kiše koje već danima padaju nisu ugrozile funkcionisanje gradske atmosferske kanalizacije. Ovih dana nismo imali priliku da vidimo poplavljene niške ulice i to na neuralgičnim tačkama u gradu, jer su posebne ekipe gradskog vodovoda blagovremeno očistile i pripremile slivnike i mrežu atmosferske kanalizacije, kaže direktor Andrejević.

 

 

Povezane vesti