018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nišlije ne smeju ostati bez svoje televizije

Komentari: isključeni

Građani Niša ne smeju ostati bez svoje televizije, jer je ovaj grad privredni i kulturni centar jugoistočne Srbije, izjavio je za NTV narodni poslanik Branislav Jovanović, koji je obećao da će se u Beogradu zalagati da „Niška televizija“ postane regionalni javni servis.

Građani svih delova Srbije moraju imati svoj javni servis, kako ne bi ostali uskraćeni za najvažnije informacije iz njihovih gradova i opština, kaže narodni poslanik iz Niša Branislav Jovanović. U narednom periodu biće održana javna rasprava povodom seta medijskih zakona, koji bi trebalo da regulišu ovu oblast, a Jovanović najavljuje da će se zalagati da Niška televizija postane javni servis, jer, kako kaže, ispunjava sve uslove za to.

Jovanović, koji zastupa ideju regionalizacije, kaže i to da se svi delovi zemlje moraju podjednako razvijati, ali da to nije moguće bez postojanja regionalnih javnih servusa.

Novi set medijskih zakona trebalo bi da bude usvojen do kraja marta kada će se znati i sudbina regionalnih javnih servisa, odnosno hoće li ih uopšte biti.

Povezane vesti