018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nišlije humane i tokom letnjih meseci

Niški Zavod za transfuziju krvi ima dovoljno ove dragocene tečnosti.

Ovih dana mobilne ekipe Zavoda organizovaće akcije dobrovoljnog davalaštva, koje će dopunuti postojeće rezerve i obezbediti neophodne zalihe za naredni period, kaže doktor Predrag Đorđević iz Zavoda za transfuziju krvi Kliničkog centra Niš.

Smanjen je broj dobrovoljnih davalaca, jer je sezona godišnjih odmora u punom jeku. I pored toga, u niškom Zavodu za sada ne osećaju nedostatak dragocene tečnosti, jer se sve potrebe podmiruju iz postojećih rezervi. Nišlije su humane i tokom letnjih meseci.

Pored tradicionalne akcije dobrovoljnog davalaštva krvi volontera „Nišvila“, mobilne ekipe niškog Zavoda planiraju još nekoliko velikih akcija do kraja ove nedelje. Trenutno se posebno radi na promociji porodičnog dobrovoljnog davalaštva krvi.

Povezane vesti

  • insajder

    Pa kako nema nestasice krvi kada samo pre deset dana bio apel za malog veljka, od 5 godina obolelog od leukemije. Mislim da trebate biti puno objektivniji, ako mislite da budete ozbiljna televizija.

  • Pacijent

    Ja cekam na operaciju zbog nedostatka krvi u transfuziji, o cemu vi pricate.

  • Pravnik

    Najbolje je doktor rekao porodicno dobrovoljno davanje. To ne postoji nigde. Transfuzija u Nisu se vratila na porodicno davalastvo, gde je bila pre 30 godina. SRAMOTA, a vi ih podrzavate!!!!