018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nišlije duguju Objedinjenoj naplati preko milijardu dinara (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Oko 4.000 tužbi Javno-komunalno preduzeće ,,Objedinjena naplata“ uputilo je na adrese Nišlija koji nisu redovno izmirivali dugovanja za iznošenje smeća, grejanje, vodu i ostale usluge čija se naplata vrši preko ovog preduzeća.

Utuženi su imali priliku da izbegnu tužbe posle upozorenja koja su upućivana još u aprilu i maju, rekla je za NTV direktorka Jelena Stojanović, podsetivši da je poslato blizu 30.000 opomena pred utuženje.

Trideset hiljada opomena pred utuženje dalo je relativno dobre rezultate, jer je u ovom krugu utuženo oko 4.000 neredovnih platiša. Gostujući u emisiji ,,Hoću da znam“, direktorka JKP „Objedinjena naplata“ pozvala je sve one sa dugovanjima – da dođu do njihovih šaltera u Ulici Nade Tomić ili nekoj od opština gde se nalaze ispostave, kako bi izbegli dodatne troškove izvršenja. Mogu da se jave čak i oni koji su utuženi.

Ukupan dug Nišlija prema ,,Objedinjenoj naplati“ u ovom trenutku prelazi milijardu dinara, ali je ipak manji u odnosu na početak godine.

Činjenica je da su građani u teškoj finansijskoj situaciji i upravo zbog toga je Grad Niš u nekoliko navrata uvodio posebne programe za otplatu zaostalih dugovanja na rate, dodala je Stojanovićeva gostujući na NTV-u, najavivši pritom mogućnost da već u septembru ,,Objedinjena naplata“ ponudi građanima novu šansu za reprogram duga, ukoliko se budu složila preduzeća čije usluge naplaćuju, uz saglasnost Gradskog veća.

Povezane vesti