018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niško smeće do daljeg na određenom delu stare deponije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Do najavljene izgradnje Regionalnog postrojenja za preradu smeća, otpad iz Niša se može odlagati na gradsko smetlište. Javno-komunalno preduzeće Mediana uradilo je projekat sanacije jednog dela ove deponije, kaže direktor preduzeća Bratislav Vučković.
Iako Niš nikada nije imao deponiju, otpad nišlija se već 40 godina odvozi na smetlište iznad Novog groblja. Godinama najavljivan, Regionalni centar za obradu otpada na lokaciji Keleš još nije izgrađen, a kako uveravaju sadašnje vlasti, sada smo nadomak njegove izgradnje. Centar će trajno rešiti problem deponovanja smeća iz Niša i okoline, a zahvaljujući privatno-javnom partnerstvu u obradi otpada, grad će od đubreta imati i koristi. Dok se to ne desi otpad će moći da deponuju na deo starog smetlišta, kaže direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković.
Da podestimo, meštani Belotinca, Knežice i Ćurline nekoliko puta su blokirali ulaz na niško smetlište krajem prošle godine, tražeći od gradskih vlasti da reši problem odlaganja smeća, jer, kako tvrde, deponija ugrožava njihove vodovovode i okolinu.