018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niško naselje „Magdon“ bez grejanja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Zbog višemilionskog duga za zajedničku potrošnju struje, oko šest stotina stanara u stambenom kompleksu „Magdon“, već peti dan provode u hladnim stanovima i bez tople vode. Kako kažu ljudi koji ovde žive, ali i nadležni koji se staraju o ovom kompleksu, reč je o dugovanjima koja su nastala zbog neredovnih platiša kojih je vrlo malo, ali koji gotovo nikada nisu izmirili nijedan račun.
U „Magdon“ kompleksu, koji važi za jedno od elitnijih naselja, od pet četiri zgrade, od 5. decembra, nemaju struju, jer u dve podstanice, koje napajaju grejanjem oko 180 stambenih jedinica, isključena struja zbog dugovanja.
Prema rečima šefa obezbeđenja i nadzornika, koji se stara o kompleksu, tačno je da su ogromna dugovanja uzrokovana neizmirenjem obaveza pojedinaca koji duguju po više stotina hiljada dinara, i sada zbog toga je ceo kompleks ima hladne stanove. Kako kaže, u toku jučerašnjeg dana stanari su donosili novac, prikupljeno je negde oko 400.000 dinara, i uplaćeno na račun PD „Jugoistok“, tako da se sada nadaju da će struja biti uključena, a da će ostatak dugovanja izmiriti u doglednom periodu. Iz niške elektrodistribucije pak poručuju da svi treba da izmiruju dugovanja na vreme, i da onda neće dolaziti do ovakvih nezgodnih situacija.

http://youtu.be/Xieur5sIoE0

Povezane vesti