018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niškim auto-školama preti zatvaranje? (VIDEO)

Sve auto-škole koje su do danas poslale zahtev za produženje dozvole za rad moći će da nastave sa obukom vozača, ali samo do prve inspekcijske kontrole, kažu u Zajednici auto škola Srbije. Uprkos tome, u pojedinim auto-školama neće da podnose zahtev i plaćaju taksu od 80 000 dinara, jer im niko ne garantuje da će nastaviti rad. Predsednik 20-tak niških auto škola, Milosav Živković za NTV kaže da su spremni i na proteste ukoliko gotovo sve auto-škole u Nišu moraju da stave katanac na vrata.  

U ponoć je stupio na snagu novi Pravilnik o osposobljavanju kandidata za vozače. Preko 900 auto škola u Srbiji je još samo danas moglo da  podnese zahtev za dobijanje dozvole za rad. To nisu učinile sve škole u Srbiji jer kako kažu za godinu i po dana koliko je trajao rok za podnošenje zahteva za radnu dozvolu nije bilo moguće ispuniti sve uslove koje škole moraju da ispune po Zakonu o saobraćaju.

Veliki broj auto-škola ne može po Zakonu o saobraćaju da opremi učionicu od najmanje 25 kvadrata i da još osam predvidi za admisnitrativne poslove. Novim Pravilnikom je predviđeno i da auto-škole moraju da imaju po jedno vozilo za svaku kategoriju i da adaptiraju poligone za polaganje. U međuvremenu, MUP je u dogovoru sa Zajdnicom auto-škola u Srbiji predložio da do današnjeg dana ne moraju svi da imaju dozvole ali da podnesu zahtev i time uđu u proceduru.

Dobra vest je je da obuka vozača neće biti obustavljena i da polaznici neće biti na gubitku. Auto-škole i ako se zatvore moraju kandidatima za vozače da daju potvrde dokle su stigli sa obukom, dodaje  predsednik 20tak auto-škola u Nišu.

Povezane vesti