018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški ugostitelji u jednočasovnom štrajku (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

I niški ugostitelji su, poput kolega iz drugih gradova, danas između 12 i 13 sati obustavili rad. Razlog je, kažu, nezadovoljstvo tretmanom koji imaju od strane Ministarstva finnsija i Poreske uprave. Nadležni, međutim, uveravaju da su sve preduzete mere pri kontroli lokala u skladu sa zakonom.

U saopštenju Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša se navodi i to da postojeći propisi nisu jasno definisani, što otvara prostor različitim manipulacijama.

U saopštenju koje je Poreska uprava Ministarstva finansija poslala Niškoj televiziji se, između ostalog, navodi da su sve preduzete mere i radnje pri kontroli ugostiteljskih objekata obavljene u skladu sa zakonom i da nije bilo nikakvih prekoračenja službenih ovlašćenja. Ističe se, takođe, da je Poreska uprava u poslednja dva meseca pojačala kontrole, kao način borbe protiv sive ekonomije. Podsećaju da se za, primera radi, neizdavanje fiskalnog računa ili angažovanje neprijavljenih radnika, izriče mera zabrane   obavljanja delatnosti do 60 dana. Podnosi se i zahtev za pokretanje prekršajne odgovornosti, a zaprećene kazne za preduzetnike se kreću od 50.000 do 500.000 dinara dok za pravna lica idu i do dva miliona dinara.

Povezane vesti