018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški učenici osvojili pet medalja na naučnoj olimpijadi (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Učenici gimnazije Svetozar Marković, ostvarili su veliki uspeh na međunarodnoj naučnoj olimpijadi u Kazahstanu osvojivši čak 5 medalja. Podsećamo da je zbog nedostatka novca, pretila opasnost da niko iz Niša ne krene na put. Posle gostovanja učenika u jutarnjem programu NTV, počeli su da se javljaju sponzori i ubrzo je prikupljen novac za Kazahstan.
Anđela Šarković, učenica je gimnazije Svetozar Marković, koja se iz Kazahtana, sa medjunarodne naučne olimpijade, u Niš vratila sa zlatnom medaljom iz matematike.
Sa ove olimpijade su Nišlije donele pet medalja. Čitavo takmičanje im je bilo neverovatno iskustvo koje će im mnogo značiti u budućnosti, kaže Marko Stanković koji je iz informatike doneo srebrnu medalju.
Gimnazijalci gotovo do poslednjeg dana nisu znali hoće li otići na olimpijadu. Prepreka je bila nedostatak novca. Tada je u pomoć pritekla NTV. Kada su učenici i profesori izneli problem u našem Jutarnjem programu, odmah su počeli da se javljaju sponzori i uz pomoć građana ali i komanija iz IT sektora prikupljn je novac za put u Kazahstan.
Na olimpijadi je učestvovalo 385 takmičara u 45 timova iz 15 zemalja sveta ,a trajala je od 11.do17 januara. Niški gimnazijalci su kao ekipa osvojili osmo mesto, a njihovi drugovi iz Matematičke gimnazije u Beogradu bili su deseti.