018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški turisti ne odustaju od Turske i Egipta

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nišlije, koje su trenutno u nekom od letovališta u Turskoj i Egiptu, ili planiraju tamo da krenu, potpuno su bezbedni, tvrde u turističkim agencijama.

Jedan od razloga je, kažu, što su letnje destinacije i po hiljadu kilometara udaljene od gradova, gde se odvijaju nemiri i demonstracije. Ipak, građani i ove sezone traže mesto više za letovanje u Grčkoj, a interesantni su im i aranžmani za Italiju i Španiju.

Preko niških agencija grupe turista se već od maja smenjuju u turskim i egipatskim letovalištim i do sada nije bilo otkazivanja aranžmana, kažu turoperateri. Građani se raspituju za nemire, ali ne odustaju od planova za odmor.

Hoteli u Turskoj i Egiptu, gde su smešteni putnici iz Srbije su zatvorenog tipa, sa obezbeđenjem i u sasvim su drugoj regiji, kažu u niškim turističkim agencijama i ističu da ove destinacije ne otkazuju ni putnici iz Nemačke, Belgije, Danske, Velike Britanije, Rusije. Interesovanje vlada i za Italiju i Španiju, ali i ovog leta Nišlije će najviše putovati na sever Grčke i ostrva.

Za glavnu sezonu koja počinje od sredine jula još ima mesta, ali su cene po aranžmanu veće nego sada ili u septembru. U odnosu na prošlu godinu hotelski smeštaj je skuplji, dok privatni smeštaj u manje luksuznim apartmanima je pristupačniji.

 

 

 

Povezane vesti