018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški studenti prvaci Srbije u košarci

Komentari: isključeni

Košarkaška ekipa Univerziteta u Nišu pobedila je novosadski univerzitet sa 73:61 u finalu Studentskog prvenstva Srbije. Na taj način izborili su plasman na Druge evropske univerzitetske igre, koje će ove godine, od 2. do 9. avgusta biti održane u Roterdamu, u Holandiji.

Za ekipu Niša nastupili su: Goran Ostojić, Stefan Stojiljković, Dimitrije Aranđelović, Nemanja Gudžić, Ilija Milutinović, Marko Vučetić, Mladen Vitković, Svetozar Stamenković, Nikola Mićić, Vladimir Đorđević, Vladimir Veličković i Filip Pejović. Sa klupe su ih predvodili trener Marko Cvetković i profesor Miodrag Kocić,

Pored košarkaša, reprezentativne selekcije Univerzitetskog sportskog saveza Niš učestvovale su i ove godine na Studentskom prvenstvu Srbije u odbojci, malom fudbalu i rukometu, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji sve četiri niške selekcije ušle su u finale. U malom fudbalu, ekipa Novog Sada pobedila je Niš rezultatom 5:4. Odbojkaška ekipa je izgubila od Beograda rezultatom 3:1.

Poslednje finale u muškoj konkurenciji igraće rukometaši narednog ponedeljka, 9. juna. Oni su u polufinalu pobedili Kragujevac rezultatom 35:25, a u finalu će igrati protiv Novog Sada koji je u drugom polufinalu bio bolji od Beograda.

Pobednik i ove finalne utakmice igraće na Drugim evropskim univerzitetskim igrama u Roterdamu.

Niške studentkinje nisu uspele da se plasiraju u finala.