018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški strelci i „Želja“ najbolji u 2014. godini

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Sekcija Sportskih novinara Niša po 36. put proglasila je najuspešnije sportiste grada na tradicionalnom sportskom balu koji je održan u restoranu EI Bolji život.

Najviše glasova dosadašnjih dobitnika i sportskih novinara u seniorskoj konkrenciji dobila je članica SK „Niš 1881“, Katarina Biserčić, koja je uz odličja sa domaćih takmičenja donela Srbiji bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva u Španiji u disciplini vazdušna puška u ekipnoj konkurenciji. U najužem izboru bili su i rukometaš Darko Đukić i gimnastičar Miloš Paunović.

Njen klupski kolega Andrija Milovanović izabran je za najboljeg mladog sportistu grada u konkurenciji džudistkinje Kinezisa Sare Božić i članice PAEK-a, Staše Gejo. On je na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu osvojio četvrto mesto u mešovitim parovima i peto u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini vazdušna puška. Blistava izdanja na međunarodnoj sceni kompletirao je devetim mestom na juniorskom Svetskom prvenstvu u Španiji i 12. na Evropskom prvenstvu.

Najuspešniji sportski kolektiv u gradu je RK Železničar, koji je posle 15 godina vratio trofej pobednika Kupa Srbije u Niš. Uspešnu godinu „Želja“ je zaokružio učešćem u plej-ofu prethodnog prvenstva, kao i izlaskom na evropsku scenu, gde je stigao do drugog kola Kupa EHF. Nominovani su bili i Streljački klub „Niš 1881“ i Gimnastički klub „Niš“.

Priznanje „Sportska ličnost godine“ poneo je prvi seniorski košarkaški reprezentacivac iz Niša, Stefan Jović, koji se sa nacionalnom selekcijom okitio srebrnom medaljom na SP održanom u Španiji.

Najbolji sportski novinar Niša u godini na izmaku je Urednik sportskog programa NTV, Edo Crnalić. U autorskoj emisiji „Biseri niškog sporta“ ovekovečio je sportiste koji su proneli slavu grada.

Specijalna priznanja dobili su i Kajak kanu klub „Gusar“, Univerzitetski sportski savez Niša, potpredsednik RK Železničar, Siniša Prokić i trener OKK Konstantin, Marko Cvetković.

Posle dodele nagrada usledio je zabavni deo, a za dobro raspoloženje oko 400 prisutnih potrudio se bend „Viva Romana“.

 

 

Povezane vesti