018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški SPS spreman za rekonstrukciju

Komentari: isključeni

Niški SPS spreman je za rekonstrukciju lokalne vlasti. To ne znači, nužno, i promenu koalicionih partnera, već pojedinaca iz stranaka, koji su u prethodnom periodu unosili nestabilnost u rad lokalne vlasti, kaže predsednik okružnog odbora SPS-a i šef odborničke grupe te stranke, Igor Novaković. U suprotnom, SPS je spreman da na lokalu izađe iz vlasti, jer bez konstruktivne koalicje nije moguće ostvariti predizborna obećanja.

Prema Novakovićevim rečima, rukovodstvo sps-a je o mogućoj rekonstrukciji već razgovaralo u nekoliko navrata sa gradonacelnikom Perišićem i već postoje okvirni zaključci, koji bi uskoro trebalo da budu sprovedeni u delo. Ideja o kojoj se najvise govori je da se u okviru rekonstrukcije na lokalu, ne menjaju dosadašnji koalicioni partneri, već pojedinci.

Novaković nije isključio ni mogućnost neke nove koalicje, posšto bi SNS sa DSS – om, a SPS sa Koalicijom za Niš, sa kojom su potpisali sporazum o saradnji, imali većinu u skupštini. O svim ovim predlozima će se razgovrati narednih dana sa svim partnerskim strankama. SPS je čak spreman i da se odrekne vlasti, ukoliko se ne realizuje rekonstrukcija koja predviđa izlazak pojedinaca iz vlasti. Kako navodi Novaković, radi se o 10 političara iz URS-a, SPS-a i SNS-a.

Igor Novakovic kaže da ovim potezom, SPS ne očekuje da dobije upravljanje nekim javnim preduzećem, već želi gradsku vlast koja će delovati konstruktivno i ispuniti svoja predizborna obećanja. On je istakao da će se detalji oko rekonstrukcije na lokalu znati posle završene rekonstrukcije na republičkom nivou. Na pitanje novinara da li će se poništiti konkursi za direktore javnih preduzeća, Novaković poručuje da će se sve sprovoditi u skladu sa zakonom, ali ne isključuje mogućnost da bi sam izbor mogao da sačeka i zavrsšetak rekonstrukcije lokalne vlasti.

 

 

Povezane vesti