018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški Sajamski dani od 21. septembra (VIDEO)

Komentari: isključeni

Uprava za poljoprivredu i razvoj sela Grada Niša organizuje Sajamske dane Niš – 2013, koji će obuhvatiti šest izložba poljoprivrednih proizvoda. Izložbe će biti održane krajem septembra i početkom oktobra, a iz Uprave pozivaju zainteresovane izlagače da se prijave za učešće koje je besplatno.  

U periodu kada Grad Niš slavi godišnjicu „Milanskog edikta“ i kada se očekuje poseta velikog broja gostiju iz zemlje i inostranstva, ovo je prilika da se gostima predstavi najbolje iz grada i okoline – poručuju iz niške Uprave za poljoprivredu i razvoj sela.

- Da bi se selo priblizilo gradu i grad selu, Uprava za poljoprivredu, kao i svake godine, organizuje Sajamske dane. Ove godine Sajamski dani  biće održani od 21. septmebra do 5 oktobra 2013. na Trgu Kralja Milana. Dve nedelje u centru grada smenjivaće se  proizvođači iz Niša i okoline koji će promovisati i prodavati svoje proizvode od voća, povrća, lekovitog bilja, vina, meda i dendro materijala – kaže Ljubiša Stojanović,  zamenik načelnika Uprave za poljoprivredu i razvoj sela.

U okviru Sajamskih dana u Tvrđavi biće održana i tradiconalna republička izložba koza kao i regionalna izložba ovaca, dodaju u Upravi za poljoprivredu.

- Učešće je besplatno. Poziv je upućen svim proizvođačima i mogu se prijaviti  samo za izložbu u domenu svog proizvodnog programa. 28 septmebra biće održana i 15. Republička izložba koza i 10. Regionalna izložba ovaca u Tvrdjavi, na kojima će najbolji stočari biti i nagrađeni – dodaje Stojanović.

Broj mesta za izlaganje je ograničen, podsećaju u Upravi i dodaju da proizvođači prijave za učešće na sajamskim danima mogu preuzeti na interent portalu Uprave za poljoprivredu niskoselo.com ili u prostorajama same Uprave u ulici Kej Mike Paligorića 18A.

Povezane vesti