018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški prosvetari protestovali ispred Školske uprave (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nekoliko stotina prosvetara iz Unije prosvetnih radnika i Sindikata zaposlenih u prosveti, protestovali su ispred Školske uprave, jer su im februarske plate smanjene. Zaposleni iz ova dva sindikata obustavili su nastavu u sedam niških škola.

Preporukom ministarstva, prosvetnim radnicima koji su i dalje u štrajku umanjene su februarske zarade za 12,5 do čak 33 odsto. Prosvetari u Čačku, Valjevu i Kruševcu čak nisu ni primili plate, jer direktori nisu obračunavali umanjenja. Unija sindikata prosvetnih radnika i Sindikat zaposlenih u prosveti štrajkovali su ispred školske uprave u Nišu i najavili moguće tužbe zbog umanjenja plata jer, kako kažu, potpuno zakonski štrajkuju.

Unija sindikata prosvetnih radnika nastavila je štrajk, jer, kažu, traže garancije iz Ministarstva prosvete da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

Prosvetari iz dva sindikata su potpuno obustavili nastavu u gimnazijama „Bora Stanković“, „Svetozar Marković“ i „Stevan Sremac“, u Umetničkoj, Muzičkoj i Trgovinskoj školi, kao i u Osnovnoj školi „Car Konstantin“. Četiri prokupačke škole su radile skraćeno, dok u Aleksincu u 5 škola časovi traju 30 minuta.

Povezane vesti