018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški poljoprivrednici su u stanju da proizvedu vrhunske proizvode (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Država će nadoknaditi štetu poljoprivrednicima, koju su pričinile poplave, i neće biti zastoja u isplati subvencija, zaključak je sa ovogdišnjeg Poljoprivrednog sajma u Novo Sadu.
Na ovoj najvećoj agro smotri u regionu predstavio se i Grad Niš kao i Uprava za poljoprivredu koja je u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom promovisala gazdinstva niških poljoprivrednika, koja zbog poplava u Srbiji, imaju dodatanu odgovornost da ovogodišnje zasade i useve sačuvaju i postignu optimalne rezultate, kaže načelnik poljoprivredne uprave Saša Stoljković.

I pored katastrofe koja nas je zadesila, svi kapaciteti usmereni su na saniranje poplavljenih područja, rekli su predstavnici niške Uprave za poljoprivredu na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Kako kažu, niški poljoprivrednici su u stanju da proizvedu vrhunske proizvode i tako mora biti jer je u odnosu na druga područja u Srbiji šteta od poplava na oranicama u Nišu minimalna.

Na 81 Međunarodnom sajmu poljoprivrede predstavilo se više od hiljadu i po izlagača iz zemlje i inostranstva. Na štandu Grada Niša svoje proizvodne potencijale pored niških poljoprivrednika promovisali su i “Niška mlekara”, industrija mesa “Biftek” i prehrambena indsutrija iz Niša “Jumis”.