018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški muzičari: Dobrodošli na Nišvil, ministre! (VIDEO)

Komentari: isključeni

Niški sastav “Jam Station” koji je prethodnih meseci promovisao Nišvil uličnim svirkama širom Srbije, tokom nedavne posete Beogradu poslao je i poruku Ivanu Tasovcu , ministru kulture i informisanja Republike Srbije. Poruka je glasila: “Dobrodošli na Nišvil, ministre”.

Poništivši odluku prethodnog ministra kulture Petkovića, da Nišvil džez festival ipak dobije finansijsku pomoć, makar i retroaktivno, sadašnji ministar kulture i informisanja, Ivan Tasovac, otišao je i korak dalje. Ove godine, prvi put za 20 godina postojanja, festival nije dobio ni dinar iz republičke kase i pored činjenice da je proglašen manifestacijom od nacionalnog značaja.

S druge strane, juče je pala prva klapa filma o Nišvilu koji snima produkcijska kuća „Sinopsis“. Snimanje, pak, po konkursu podržava Ministarstvo kulture. Paradoks leži u činjenici da je komisija Ministarstva koja je odlučivala o projektima u oblasti javnog informisanja, podržala snimanje filma o Nišvilu, dok je komisija za oblast muzičkog stvaralaštava odbila Nišvil džez festival.

Zato su niški muzičari iz grupe “Jam station” iskoristili priliku da se slikaju ispred Narodne skupštine i Ministrastva kultrue i time požele dobrodošlicu poslanicima Skupštine Srbije, a posebno predstavnicima Ministrastva kulture kojih već godinama nema na Nišvilu. “Dobrodošli na Nišvil, ministre, da se lično uverite o kakvom je festivalu reč, pa tek na osnovu toga donosite zaključke o umetničkoj koncepciji, selekciji i sl.”, poruka je mladih niških muzičara.

Povezane vesti