018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški LAF najaktivniji u borbi protiv korupcije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Lokalni antikorupcijski forum iz Niša je postigao najbolje rezultate u 2014. godini, ocenio je Biro za društvena istraživanja.Niški LAF je dobio priznanje zbog aktivnosti u realizaciji Lokalnog plana za borbu protiv korupcije kao što su podrška uzbunjivačima, Antikorupcijski dijalog i Karta integriteta javnih funkcija.
Biro za društvena istraživanja odao je priznanje Lokalnom antikorupcijskom forumu u Nišu za najbolje rezultate postignute u borbi protiv korupcije u 2014. godini.
LAF u Nišu bio je najaktivniji u borbi protiv korupcije u čitavoj Srbiji, uprkos tome što još nemaju struju u kancelariji u Kalči, kao ni sekretara.
U Srbiji najviše korupcije ima u zdravstvu, zatim politici, sudstvu i policiji, podaci su „Transparens internešnla“. To ne poriču ni oni koji su u tim profesijama. Prema rečima gradskog većnika Žarka Rankovića koji je lekar i političar, to su, ipak, pojedinačni slučajevi i ne treba generalizovati.
Inače, Borba protiv korupcije u najvećem broju gradova i opština u kojima je usvojen Lokalni plan za borbu protiv korupcije je u odnosu na 2013. u padu, koji je, ujedno i najveći u poslednje 4 godine, navode u saopštenju Biroa za društvena istraživanja. “Od ovog zaključka se izuzima LAF Niš koji je uspeo svojim radom i zalaganjem da, pre svega na volonterskom nivou, stvori uslove za svoj rad, jačanje kapaciteta, povezivanje sa antikorupcijskim institucijama i medijima.”
Od novembra 2013. kada je osnovan LAF imali su dvadesetak prijava. Ukoliko želite da prijavite korupciju možete to učiniti na telefon 064/882-47-86 ili na e-mail lafgradnis@gmail.com. Prijava može biti i anonimna, dodaju u LAF-u.

Povezane vesti