018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški javni satovi

Komentari: isključeni
Tagovi:

Ekipa NTV-a obišla je gradske lokacije na kojima se nalaze satovi i uverila se da od njih osam samo jedan ne radi.

Od 13 sati i deset minuta pa do 14, pratili smo rad javnih analognih časovnika u Nišu i uverili se da skoro svi rade. Najbrži je onaj postavljen na ulazu u Park Svetog Save na Bulevaru Nemanjića, koji u odnosu na ostale žuri pet minuta. Jedan od simbola Niša, sahat kula na raskrsnici u centru grada sa svih strana pokazuje tačno vreme, iako se više puta dešavalo da ne radi. Nakon renoviranja zgrade Gradske uprave u ulici Nikole Pašića, sat na vrhu zgrade, koji godinama nije bio u funkciji, ponovo je proradio, i onaj preko puta, na Trgu Republike, ispred parkića radi, kao i isti takav na ulazu u Obrenovićevu ulicu iz pravca Margera. Ipak, sat koji je oduvek precizan i nikada nije prestajao sa radom na zgradi je Železničke stanice.

Nišlije kažu da našem gradu ipak fale javni časovnici, a većina njih svoje podešava prema satu koji je na zvoniku Saborne crkve..

Jedna od najlepših zgrada u Nišu je na Obilićevom vencu 18. Ona je podignuta 1920. godine i bila je sedište Južnomoravske banke. Ima elemente neobaroknog stila obrađenog neoklasičnom dekoracijom sa sahat kulom. Ovaj prelepi sat ne radi, a zgradu trenutno niko ne koristi.

Povezane vesti