018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški infomatičari postigli zapažene rezultate (VIDEO)

Komentari: isključeni

Na nedavnom međunarodnom on-lajn takmičenju “Dabar“ iz informatike i računarstva, đaci niške Gimnazije „Bora Stanković“ osvojili su zapažen rezultat. Među njima je najbolje plasirana učenica prve godine -Milja Pejčić.
On-lajn takmičenje „Dabar“ postoji tek godinu dana. Učestvovalo je 40 zemalja, a samo iz Srbije snage je odmeravalo 227 informatičara. Milja Pejčić dobila je zlatno priznanje za najveći broj osvojenih poena u kategoriji đaka prve i druge godine srednje škole.
U kategoriji učenika trećeg i četvrtog razreda najbolje plasirani je Ivan Damnjanović, takođe đak Gimnazije „Bora Stanković“. Već tri godine zaredom, on je prvak Srbije u matematici i reprezenatativac sa osvojenim bronzanim odličjem.
Gimnazija „Bora Stanković“ godinama veliku pažnju poklanja razvijanju učeničkih potencijala.
Organizatori međunarodnog takmičenja“Dabar“ iz informatike i računarstva su Udruženje informatičke tehnologije i profesora Srbije, koji pripadaju istoimenoj međunarodnoj organizaciji. Nadmetanje je dobilo ime po simpatičnom glodaru, jer je zbog svojih karakteristika poznat po inteligenciji i graditeljstvu.