018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Niški i zagrebački „veterinari“ potpisali Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Veterinarski specijalistički institut Niš I Hrvatski veterinarski institut posle potpisivanja Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji obezbediće veći broj stručnjaka u ovoj oblasti kao i sertifikovane laboratorije. Drugim rečima, u ovom delu Srbije biće stvoreni uslovi za prevenciju zaraznih bolesti i bezbednu stočarsku proizvodnju.
Saradnja između Veterinarskog specijalističkog instituta Niš i Hrvatskog veterinarskog instituta u Zagrebu traje već nekoliko godina. Potpisivanje ugovora o poslovno tehničkoj saradnji zapravo je podizanje ove saradnje na viši nivo.
Hrvatski veterinarski institut sa 50 doktora nauka, vodeći je u region a rukovodstvo ovog instituta zainteresovano je za saradnju sa svim zemljama u regionu.
Segment stručne saradnje u ugovoru o Poslovno -tehničkoj saradnji između dva veterinarska instituta obuhvatiće područja unapređenja sistema upravljanja kvalitetom i akreditacije laboratorija insituta u skladu sa evropskim standardima kao i zajedničkog organizovanja usluga korisnicima i stručnih edukacija.